Disznóvágás Anyeknál

Sokan gondolják - tévesen -, hogy a jó disznóöléshez régi ruhák kellenek, amiket már nem féltünk. Nos, az igazság az, hogy a jó disznóölés elengedhetetlen kelléke ehhez képest a csúnya ruha, a lényeg, hogy minél hülyébben nézzünk ki.
Második kellék a pálinka, minél több, lehetőleg sörrel és borral felváltva keverve.
A jó disznóölést továbbá onnan ismerhetjük fel, hogy folyamatosan úgy érezzük, mintha elcsaptuk volna a gyomrunkat. A zsíros szagok, az alkohol és folyamatos ide-oda csipegetés - egy kis böllérmáj, egy kis abáléból épp most kimerített orr, egy kis kolbászhús kóstolgatás - mind fenntartják a folyamatos teltségérzetet.
Még egy fontos aranyszabály: mindenki tudja, hogy disznót ölni télen szokás, hacsak nyáron el nem törik a disznó lába és egy hrabali fordulattal élve el nem nyisszantjuk a torkát. A hatást viszont fokozhatjuk az ún. dermesztő hideggel! -15 fok ideális, és nagyjából 10 cm hó. A legjobb, ha befagyott tó/folyó is van a közelben, hogy a hölgyek izgulhassanak a részegen a jégre tántorgó férfiak miatt.
Fontos még a jó disznóölés során a zene. Manapság az elit fiatalok körében kevésbé hódít a Nóta tv, vagy a "Jó ebédhez szól a nóta" - leginkább Dj Sasha vagy Richie Hawtin mixek közül érdemes válogatnunk, dallamaik tökéletesen csengenek össze a daráló és a hurkatöltő keltette zajokkal.
Jót tesz még a hangulatnak, ha van állat a háznál. Legjobb erre a célra a kutya, főleg a tacskó, olyan, amelyik macskákkal barátkozik. Lehetőleg legyen öreg és picit zsémbes, és ólálkodjon a hús körül.
Ha mindez együtt van, még kell egy disznó is, legalább is nem árt ha van.
Kezdődhet a móka.

:)

0 megjegyzés: