Mennyi kell egy reggeli idegösszeomláshoz?

Imádom Medit és Lenkét. Kimondhatatlanul örülök, és minden nap hálát adok, hogy megszülettek, hogy egészségesek és gyönyörűek. Őket szeretem a legjobban a föld kerekén és soha nem cserélnék senki gyermektelennel, bármilyen csodálatos élete legyen az illetőnek.

De... :D

Ma lábon hordtam ki egy infarktust, és még csak tíz óra van! :)

Általában 9-re érünk be oviba Medivel, mert akkor kezdődik a reggeliztetés. Ma 9-kor sikerült elindulni.

Medi napközben már nem hord pelust, szépen, önállóan megy wc-re hónapok óta, úgyhogy gondoltuk biztos éjszaka is megy már neki pelus nélkül. Ma volt zsinórban a második reggel, hogy csupa pisi volt szerencsétlen gyerek ébredéskor, úgyhogy asszem ezzel még várnunk kell.

Amúgy is későn ébredtünk, nehezen cihelődtünk össze, de valahogy sikerült összerántanom a családot indulásra, még épp időben. Lenke rám kötve, Medi tetőtől talpig kabátban, reggeli a mackós táskában, kutya becsukva, fordítom a kulcsot a zárban, hogy akkor idulunk.

Medi közli, hogy pisi lesz. Szerencsére egy hónapban egyszer adok rá kertésznadrágot és az pont ma van, így a pisiléshez teljesen le kell vetkőztetnem, kabát, vastag pulcsi vékony pulcsi, csatok, bugyi... közben a gyerek a fejemen látja, mi a véleményem, szegény sírni kezd. Hiába mondom, hogy semmi baj, nem rád vagyok mérges, a hangom nem túl hiteles sajnos.

Ekkor Gyerek2 irgalmatlan nyűglődésbe kezd a kendő alatt, remek, gondolom, biztos túl szorosra kötöttem, elkezdem kibontani, közben elküldöm a jó anyjába, aki a kendős hordozást kitalálta, mert ahhoz nyilván valami földön túli tehetség kell, hogy az ember úgy kösse bele a gyereket, hogy mindenhol passzoljon, ne terhelje a gerincét, ne nyomja a lábát, ne lógjon a feje, de ne is legyen túl szoros, se túl laza, szóval a k**va a-pot kívánok! Épp itt tartok az "okfejtésben" (persze szigorúan magamban őrjöngve, de ettől még Medi látja, érzi rajtam a dühkitörést, amint végigvonaglik az ideg az arcomon, szóval kb mindegy), amikor végre kihámozom Lenkét a kötésből és rájövök, hogy nem a kötés volt a baj, hanem bizony bekakilt.


via GIPHY

Mivel meglehetősen őszire fordult az idő, dupla réteg ruha van rajta, na, neki mind a kettőt sikerült átfosnia, és az egészben az a szép, hogy ez a két rugdalozó volt az utolsó tiszta ruhája, a többi a szárítón szárad két napja, ebben a gyönyörű őszi párás időben. Mindegy, kerítek neki valami ruhát, ő meg kihasználja a tíz másodpercnyi meztelenséget és a pelenkázóra pisil. Itt már minden mindegy, felöltöztetem a szedett-vedett ruhába és próbálom nem meghallani Medi nyafogását, hogy de ő pont most akarta megjavítani a babaházon a virágokat. Indulhatunk:



De inkább gyorsan teszek ide bizonyítékot, hogy szeretem a gyerekeimet :D





0 megjegyzés: