Medi-féle cukiságok

Ahogy Medi növekszik, egyre több figyelmet igényel, ennél fogva egyre több türelmet is. Mivel ő a kisbaba, ezért rá nem lehet haragudni. Egyelőre semmi okot nem is ad rá, hogy az ember mérges legyen, vagyis ez hazugság, mégis vannak olyan dolgai, amik miatt ha nagyobb gyerek lenne, bizony már rászólnék. Szerencséjére folyamatosan cuki, úgyhogy minden csínytevését pusziáradat követi.

De milyen csínyt tud elkövetni egy alig öthónapos baba? Medi imád a hajamba csimpaszkodni és mindig eltalálja azt a pár hajszálat a fülem mögött, amiket ha meghúz, szikrát szór a szemem. Szeret belenyúlni a számba, és ott jól megkapaszkodni. Éles kis körmeivel mély barázdákat szánt a húsba. Ugyanez megy gyakorlatilag bármely bőrfelületen. Édes hurkáival pacsálja a vizet a kiskádban, úgyhogy ha nem vagyok elég gyors, elfogy a víz, mielőtt megfürdetném.
És most két napja rájött, hogy mennyire szeret sikítozni. Eddig is hallatta már a kis dínó-hangját, de most gyakorlatilag non-stop kiabál és sikítozik, szerintem a szomszédok már aggódhatnak, hogy gyilkoljuk a gyereket. Eközben Medi kövér mosolyokkal jelzi, milyen remekül megtalálta a hangját.

Mami estére már nagyon elfárad, mert elhasználja az összes türelmét addigra. Azt gondolná az ember, hogy a mérges rászólás helyetti pusziadás valami "pozitívnapos", buddhás, "vonzd be az életedbe a jót" cucc, de tulajdonképpen csak halasztom ezzel a dühkitörést, és este egy kis frozen yoghurt felett kell meditálnom, hogy ne balhézzak. (azt most hagyjuk, hogy a hasam még mindig úgy néz ki, mintha már Medi kistestvére is úton lenne...)

Persze mindez nem panasz, csak a mindennapjaink :) Medivel az élet folyamatos cukiságáradat, és igazából rendkívül szórakoztató.
A kiabálás mellett az új mutatványa a köpködés. Eleinte csak nyál nélkül mondta, hogy "bvüüü", aztán ráérzett, hogy a kívánatos cumisüveg használata közben a szájába kerülő nemkívánatos édeskömény teától a "pffff" prüszköléssel lehet stílusosan megszabadulni az egyszerű kicsorgatós módszer helyett. Pár nap alatt tökélyre fejlesztette a köpködési technikáját, most már önmaga és családja szórakoztatására bármikor csinál egy kis műsort:


0 megjegyzés: